A Winx Club 5 tini tündérről szól. Stella, Flora, Musa és Tecna az Alfea College-ba járnak. Bloom az egyetlen aki a földről jött. Ők 5-en legjobb barátnők. Együtt állnak ki minden kalandban, mindig legyőzik a gonoszokat. Persze, azért őket a fiúk is érdekelik! Mindenféle mágikus kalandon, gonosz bájitalokon, és a barátság próbáin keresztül kell menniük a lányoknak. Ők eddig megállták a helyüket, de mi lesz ez után?

Lányok: Bloom, Stella, Techna, Musa, Flora, Layla

Hősök : Sky, Brandon, Timmy, Riven, Helia

Trix: Icy, Darcy, Stormy

Tanárok: Faragonda, Griselda, Barbatea, Ofelia, Avalon, Wizgiz, Palladium,  Mrs. Griffin

 

              Tündérek:

Bloom: Bloom a Winx vezetője bátor és nagylelkű jellem. Rájött, hogy szülei örögbe fogadták és, hogy eredetileg nem a Földről származik. Valójában Oritel és Marion a Domino királyainak gyermeke, akik az Osi boszorkányokkal vívott küzdelem során tüntek el. 16 éves. Ellensége Diaspro. 

Stella:   Stella, Solária hercegnője.Optimista, pozitív energiákkal teli, ragyogó jellem, mintha a nap energiája,amely különleges erejének forrása arcán tükröződne. Spontán, gyakran ügyetlenkedik, amin a többiek jókat mulatnak, legfőbb jellemvonása nyíltságában keresendő. Humorérzékével bármilyen kényes szitunk képes úrrá lenni. Divatbolond, énközpontú és beképzelt, mindene az öltözködés és a kozmetikumok, emiatt gyakran tűnhet sznobnak és sekélyesnek, amit elbűvölő oldalának és humorának fitogtatásával ellenpontoz. Az egyik pillanatban úgy viselkedik, mint egy sztár a következőkben pedig botladozik, mint egy bohóc.A gyűrűje ad neki hatalmat.16 éves 

Musa:  A Winx legdinamikussab és legsportosabb tagja.Energikus és ironikus. Nebuláról származik. Szereti a zenét. 16 éves. 

Techna: A csapatból Techna beszél leginkább a technika nyelvén. Okos és megbízható, legfőbb tulajdonsága intelligenciájában keresendő. Logikus, néha hidegfej, érzéseit szinte soha nem mutatja, mivel gyanakvó természete miatt igyekszik őket elrejteni. A Zenith bolygóról származik. Nagyon okos. Jól ért a számitógépekhez. Ő is 16 éves.

Layla: Az Andros bolygóról származik. Szintén hercegnő, mint Stella. A 2. évadban lépett színre. Eléggé titokzatos háttere van.Büszke és eltökélt, ahogy az egy hercegnőtől elvárható: kedves és gyengéd. Törékenysége a sötéttől és magánytól való félelemben keresendő.  

 

     Pixie-k:

Lockette: A kulcsok, zárak szakértője.Bloom pixie-je. Szinkronhangja:Csepcsányi Tina.

Amore: A szerelem pixie-je.Stella pixie-je.

Chatta: Kis locsi-fecsi pixie. Flora pixie-je. Segítette Florát Heliával összehozni.

Tune: Az etikett, illetve a büszkeség pixie-je. Musa pixie-je.

Digit: A digitális dolgokhoz ért.Tecna pixie-je.

Piff: A szép álmok pixie-je. Csak babanyelven tud beszélni. Layla pixie-je.

Livy: Az üzenetek pixie-je. Nagyon gyorsan tud üzeneteket közvetíteni.Véletlenül elvezeti Icy-t Pixie-falvába.

Concorda: Alfea kodexének őrzője.

Discorda: A Felhőtorony kodexének örzője. Gőgös természetű.

Athena: A Vörösforrás kodexének örzője.

Nimfea: Ő Pixie-falva kódexének örzője.

Zing és Glim: Két pixie, akik a 3. évadban tűnnek fel, pixie-falva erdejében.
Állatbarátok. Darázsháton közlekednek.

 

     Specialisták:

Sky: Kor: 17. Családja: Anyja, apja, Bloom (a szerelme) és Diaspro ( a jegyese). Tulajdoságai: Melegszívű, okos, ritkán esik kétségbe, könnyen feltalálja magát.
Érdekesség: Az első évadban Brandonnak adta ki magát, hogy így megóvja magát a támadásoktól. Bloom előtt Diaspro leplezte le véletlenül, és emiatt szakított vele a lány.
A "Sky" név jelentése ég. A 3. szériában, a bosszút álló Diaspro, szövetkezik Darcy-val, s egy olyan mérget itat Sky-al, ami gonosszá teszi, Diaspro követeléseit teljesíti, és emiatt Bloomot megutálja.

Riven: Kor: 18. Családja: Anyja, apja, Musa (a szerelme) és Darcy (a volt szeretője). Tulajdonságai: Nagyon makacs, eleinte lekzelően bánik Musával is. Van benne egy kis gonoszság is, amit Darcy kihasznál.

Brandon: Kor: 17. Családja: Anyja, apja, Stella (a szerelme), s Amentia hercegnő (aki a 2. szériában beleszerettett.)
Érdekesség: Az első évadban Skyként ismerjük meg, és mivel herceg, ezért ezzel imponál Stellának, viszont mikor kiderül az igazság, összetörik a lány szíve.
A 2. szériában Amentia hercegnő is beleszeret, s foglyul ejti a herceget, ám később beleszeret a szolgájába, (aki régóta sóvárog utána), így Brandon visszatérhet, Stellához.

Timmy:  Kor: 17. Családja: Anyja, apja, Tecna (a szerelme). Tulajdonságai: Nagyon okos, ő a legjobb tanuló a Vörös Forrásban. Kissé ügyefogyott, ügyetlen és nagyon sokáig tart, míg Techna elé mer állni és bevallja neki érzéseit.
Érdekesség: A boszorkák keveset harcolnak vele, mert jelentéktelennek tartják.

Helia:  Kor: 16. Családja: Flora (a szerelme). Szüleiről keveset tudni.
Tulajdonságai: Nagyon makacs és titokzatos.
Érdekesség: A 2. szériában lép színre. Ő és Flora első látásra egymásba szeretnek
 .

Nabu: A 3. évadban lép színre. Herceg. Szerelmes lesz Layla-ba és viszont. A Winx először azt hiszi, hogy Valtornak dolgozik, de miután megmenti Layla-t, már másként vélekednek. Riven versenytársa.

 

 

                                            

 

                    Magyar hangok:

Bloom: Zsigmond Tamara

Stella: Kiss Virág

Flora: Roatis Andrea

Musa: Dögei Éva

Techna: Német Kriszta

Layla: Böhm Anita

Sky: Bódy Gergő

Brandon: Kapácsy Miklós

Riven: Stein Dániel

Helia: Pálmai Szabolcs

Timmy: ??

WizGiz: Szokol Péter

Saladinn: Kenderesi Tibor

Mirta: Szorcsik Viktória

Daphne: Ősi Ildikó

Faragonda: Dallos Szílvia

Griselda: 1. évad: Andresz Kati

                2. évad: Kassai Ilona

              Születési dátumok:

Bloom: december 10.         nyilas

Stella: augusztus 18.         oroszlán

Flora : március 1.             halak 

Musa : május 20.              bika

Leyla : junius 15.              ikrek

Techna: december 16.        nyilas

Sky: március 20.              halak

Brandon: szeptember 23.    szűz

Helia: szeptember 2.         szűz

Riven: október 15.           mérleg

Timmy: február 15.          vízöntő

                            Szobatársak:

Layla-Fransice

Stella ( egyedül )

Bloom & Flora     

Musa & Tecna      

                            Love:

Sky + Bloom                             

Brandon + Stella   

Riven + Musa        

Timmy + Tecna      

Helia + Flora

Nabu + Layla  

                             Angol dalszöveg:

 

Close your eyes,
and open your heart,
believe in yourself,
that's how it starts,
dreams will come true,
just wait and see,
'cause the magic's in you,
and the magic's in me.

We are the WINX,
we are the WINX,
come join the club,
we are the WINX,
we are the WINX,
we are the WINX, [come join the club]
we are the WINX.

Magical flowers,
digital powers,
rhythms and tunes,
the sun and the moon,
keep on searching far and wide,
for the fire burning deep inside!

We've got the style,
and we've got the flare,
look all you want,
just don't touch the hair.

We are the WINX,
we are the WINX,
come join the club,
we are the WINX,
we are the WINX,
we are the WINX, [come join the club]
we are the WINX.

 

Évadok

1. évad: Miután Bloom felfedezte mágikus képességeit, elutazik Stellával az Alfea Tündériskolába. Megismerkedik az iskola igazgatónőjével Mrs. Fargadondával, illetve Florával, Techna-val, s Musával. Az öt barátnő sok kalandon megy keresztül. Sok-sok ellenséggel meg is küzdenek. Icy minden gonoszsága, Darcy ármánykodása, s Stormy gonosz tettei ellenére győzedlemsekednek, a tündérek, megismerkednek a specialistákkal (akikkel késöbb össze is jönnek). Bloom és Sky kapcsolatába alaposan belerondít a gonosz Diaspro, Musa és Riven szerelmébe pedig az álnok Darcy. De végül mindenki a helyes utat választja. Bloom megtudja, hogy a szülei nem az igazi szülei, s legyőz két földi bűnözőt is. Később kiderül, hogy Bloom Daphnee húga, ám sokáig hazugságokban élt, Icyék hazugságai által. Mirta világostíja fel őt, ám ő is kelepcébe kerül. Megtudhatjuk, hogy Stella benevez a Miss Magix szépségversenyre, ám egy boszorkány (Lucy) is indul a versenyen, aki csalással nyer, ám végül lehull a lepel, Lucyról, s Stella lesz az idei év Miss Magixa. A végső harc idején a Vörösforrás, a Felhőtorony, s az Alfea összefog a három őrült boszorkány ellen, s őket letartóztatják Alfeában. Már semmi sem vethet gátat, a boldogságnak.

2. évad: Egy gonosz varázsló Lord Darkar lesz ebben az évadban a főgonosz. Szolgálatába áll a gonosz Trix is. Új tag érkezik a Winxbe: Layla hercegnő. Kalandok várnak a hat lányra, ugyanis Barndonba beleszeret egy bizonyos, Amentia hercegnő, ám sikerül elérni azt, hogy elengedje Brandont, s ő visszatérhet Stellához. Új szereplők lépnek színre: Az aranyos kis pixie-k, Lockette, Amore, Chatta, Tune, Digit, s a kis Piff. Ám Lord Darkarnak, s a Trixnek, sikerül megszerezni a 4 iskola (Alfea, Vörösforrás, Felhőtorony, Pixiefalva) kódexét, s ezzel mérhetetlen hatalomra tesznek szert. A Winxet meghívja a Földre Mitzy, Bloom régi "barátnője" ám gonosz tréfát akar velük űzni. Elhiteti, velük, hogy a házában régen három gonosz nővér élt. " A hajuk tetves, az arcuk tele féreggel, aki hozzájuk ér az elrothad!" De a hat lány leleplezi a trükköt. Az évad vége fele, Lord darkar a gonosz oldalára állítja Bloomot, így dark Bloom lesz belőle. Ekkor a Trix fellázad darkar ellen: Egyesítik erőiket, s így próbálják legyőzni a varázslót, ám nekik nem sikerül. Az utolsó pillanatban Bloom visszatér a jó oldalra, Darkar pedig elpusztul, s a Trixet elfogják.

3. évad:

A kezdés

A 3. évadot még nem mutatták be Magyarországon, de már a történetet nálunk is ismerik. Ott kezdődik ahol a 2. évad véget ért. Stella és a lányok éppen Solariára mennek kikapcsolódni. Megjelenik Radius szelleme, s bejelenti hogy Stellának hercegnőbálja lesz. A Winx boldogan indul el Solariába. Egy pizzériába mennek. Stella sajtos pizzát rendel, ám egy lány elrántja tőle. A lányt Chimera-nak hívják, s két udvarhölgyével jött el. Komoly veszekedés tör ki közöttük. Egy kiadós üldözés után Chimera visszavonul, s a két lány is követi vezére példáját. Eközben egy Ürpók rémisztő gyorsasággal halad az Omegabolygóra, s 3 jégtömböt hajít le. Icy, Darcy, s Stormy, halállal fizetett sok-sok bűnéért. Ám Icy feléled, s Darcy-t és Stormy-t is kiszabadítja. Eközben a lányok visszatérnek Magixba. A specialistákkal együtt egy tengerparta mennek. A Trix ezalatt kiszabadítja a gonosz Valtort, aki egy nagyon kegyetlen boszorkánymester. Valtor megvédi őket a jeges kígyóktól, ám később ugyancsak alul maradnak a boszorkánymesterrel szemben, s így szolgálniuk kell őt is. Valtor kegyetlen dühvel lép a sellők tavához, s egy gonosz varázslattal megfertőzi a vizet, a sellőket, pedig vérengző tritonokká alakítja át. Egyszeriben a tenger is kekiszínűvé váltiozik, s megvadul. A lányoknak sok-sok kisgyermeket kell megmenteniük. Másnap Stellát, értesti az apja, hogy újra megnősül, s menjen vissza Soláriára, megismerkedni a mostohaanyjával, s mostohatestvérével is. Stella, Bloomot is magával viszi, hogy megmutassa neki a palotáját. Solariában Radius bemutatja Cassandrát, az új feleségét, de Stella egyszerűen rosszat sejt az asszonyban. Cassandra bemutatja Stellának lányát, kiben Stella felismeri Chimerát, s irtó mérges lesz. Valtor eközben megtudja, hogy Stellának új rokonjai vannak. A boszorkánymester Soláriába megy, s megtámadja Cassandrát, s Chimerát. Valtor addig győzködi őket, míg Cassandra átadja neki, Solaria varázserejét. A varázsló, Chimeráékat is a szolgáivá teszi. A bálteremben egy esti mulatság folyik. Cassandra hatalmába keríti Radiust, Chimera pedig Stellát szörnyeteggé változtatja. Radius üldözőbe veszi, a lányát és Bloomot, ám a Winx többi tagja is megérkezik, s a specialistákkal együtt megszöknek. Valtor ellátogat Diaspróhoz, s egy Darcy által készített szerelmi bájitalt ad neki. Az önző lány nem elsőnek nem akarja elfogadni, mivel egy közönséges boszorkányt, nem tart üzleti kapcsolatban, ám később belemegy, mert megtudja, hogy ezzel újra behálózhatja Sky-t. Stella eközben megszabadúl Chimera átkától, ám nagyon mérges a lányra. Elérkezik a hercegnőbál napja, ahol Stellát és Chimerát végre királynővé avatják. Ide meghívják Sky herceget, Musát, Bloomot, Stellát, Laylát, is. Diaspro eközben találkozik Sky-lyal s mérgezett vizet kínál neki. Sky megissza a vizet, s Diasprát választja jegyeséül. A Winxnek le kell győznie Valtort, Icyt, Darcyt, Stormyt, Chimerát, Cassandrát, s Diaspro-t is. Kilátástalan jövő áll elöttük.

A befejezés

A lányok megkapják az encantixot, s az ellenséget legyőzték. De a Trix és a Winx felkészült az utolsó összecsapásra. A Winx megkapta az enchantixot, a Trix a disenchantixot, s megkezdődik a végső harc. Legyőzik a Trixet, akik elmenekülnek, Valtorhoz. Valtor tombol a dühtől, de a Winx rátámad Valtorra is, de őt nehezebben tudják legyőzni. Később a Winx újult erővel rátámad Valtorra, hogy visszaszerezzék, az ellopott erőket. De a Trix üldözőbe veszi őket, s egy idegen bolygóra érkeznek, amit Valtor szintén megrongált. A Winx visszaadja az ellopott varázserőt, a birodalom ura pedig a Trixet, mint bűntársakat halálra ítéli. Mikor ezt a hírt megtudják mindhárman sírva fakadnak, de már késő. Valtor még utoljára megtámadja az iskolát, de Bloom elpusztítja a gonoszt.

     Ezzel végetér Bloom kalandos, s mágikus története, vagy ahogy az Olaszok mondják, a Winx Club története.

 

 

                  

Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Melyik pár a kedvenced?
Will & Matt
Irma & Martin
Taranee & Nigel
Cornelia & Caleb
Hay Lin & Eric
Naptár