A W.I.T.C.H. egy francia animációs televíziósorozat, amit az ugyanilyen címen írt olasz képregény alapján készítettek el. Ahogy a képregény, úgy a rajzfilm is öt varázserővel bíró lány, Will, Irma, Taranee, Cornelia és Hay Lin adja ki a történetét mutatja be, akik a Földet párhuzamos világoktól elválasztó Fátyol Őrzői lesznek.

 Az Őrzők:

 Will: a csapat vezetője, nála van a Kondrakar szíve, mellyel a lányok képesek átváltozni Őrzővé. Valamiféle energialöket a fegyvere, a második évadtól pedig a kvintesszencia névvel illetett, elektromos kisülésre emlékeztető képességgel is rendelkezik. Ugyanekkortól képessé válik kommunikálni a különféle elektronikai berendezésekkel. Egyedülálló anyja neveli, aki az idők folyamán Will heves ellenkezése ellenére beleszeret a lányok egyik tanárjába. Az első évadban ismeri meg barátját, Mattet, aki a második évadban is velük marad, és a titkaik beavatottjává válik.
 Irma: a víznek tud parancsolni, képes előteremteni a semmiből, irányítani, megváltoztatni a mennyiségét... A második évadtól telepatikus meggyőzőerővel rendelkezik. Taranee a legjobb barátja, erőteljes szarkasztikus humora van. Szüleivel és hiperaktív öccsével él, és van egy kéretlen rajongója, Martin.
 Taranee: a tüzet uralja, ahogy legjobb barátnője, Irma a vizet. A második évadtól kezdve képessé válik a gondolatolvasásra. Indián felmenőkkel büszkélkedhet, akik egyfelől szigorúan fogják, másfelől viszont erre nincs sok szükség, mivel Taranee örök eminens, egyébként félénk és visszahúzódó.
 Cornelia: a földnek, a belőle kinövő növényeknek és a köveknek parancsol, a második évadtól kezdve pedig képessé válik különféle tárgyakat a levegőben mozgatni. Divat- és férfibolond, van egy óvodás húga, aki rendszerint kiborítja. A legjobb barátnője Elyon, aki miatt gyakran keveredik konfliktusba; ő fogadja el legkésőbb Willt vezetőnek. Az első évad folyamán összejön Calebbel, akit a másodikban már-már elhagyna némi flört erejéig.
 Hay Lin: a levegő, a szél és különféle légnemű anyagok felett bír hatalommal, ami a második évad folyamán a láthatatlanná válás képességével egészül ki. Kínai szülei féltve óvják mindentől, de nagymamája sokat segít neki. Rendkívüli mértékben, már-már infantilis módon optimista és barátságos, épp ezért nagy szerepe van a belső feszültségek feloldásában.

További szereplők:

Phobos: Törvénytelen uralkodó Meridiánon.Gonosz és nagyobb hatalmat akar. Ezt úgy éri el, hogy Threbe Csillagával keresi meg hugát, akit úgy hívnak, hogy Elyon. Megis szerzi, de az őrzők és Elyon börtönbe küldik.

Elyon: Aki Meridiánon született és törvényes urolkodó.Phobos húga. 14 évvel ezelőtt a Földre hozták, hogy megvédjék gonosz bátyától. Cornelia a Föld őrzője lett a legjobb barátnője. Elyon széppé teszi a lerombolt Meridiánt és a kastélyt.

Cedric: Phobos segédje és ő vitte át Elyont Meridiánra.Ő is börtönbe került Phobossal együtt. Alakváltó.

Miranda: alakváltó és ő is Phobos ségédje aztán Nerissáé.Gonosz kis teremtény.

Nerissa: Második évadban a főszereplő és nagyon gonosz.Meg akarja szerezni az összes szívet.(Kondrakar szívét és Meridián szívét.) A régi őrzők vezére volt.De aztán átadták a vezetést másnak,mert látták,hogy kapzsiság van a szemében.Caleb anyja.

Blunk: Jó szívű, félénk ingázó, aki nem nagyon szeret fürödni.Őrzők (W.I.T.C.H.) segédje. Kiszagol mindent.

Jan Lin: Hay Lin nagymamája és a régi őrzők egyik tagja volt.

Matt: Will kedvese és Nerissa által Shagon.Saját rock zenekara van. Van még neki egy kis peléje Hagons.Will nagyon szereti őt,és néha féltékeny is.

Martin: Irma kedvese. Szemüveges kis okostojás.

Nigel: Taranee kedvese. Zűrös egy srác.

Caleb: Cornelia kedvese, a felkelők vezére.

Erick: Hay Lin kedvese. Matt barátja.

Peter: Jó kosaras és szörfös. Taranee bátja. Tetszik neki Cornelia és Corneliának is Peter.

Lilien: Cornelia húga és egyben a Föld szíve. Hatalmas ereje van. Valószínüleg azért lett Cornelia a Föld őrzője hogy megvédje húgát.

Régi örzők:

Nerissa, Cassidy, Halinor, Kadma, Yan Lin

Will és Narissa ereje kvinteszencia

Irma és Cassidy ereje víz

Taranee és Halinor ereje a tűz

Cornelia és Kadma ereje a föld

Hay Lin és Yan Lin ereje a szél 

Az első évad:

Will új lány a városban, egyedülálló anyja neveli. A barátságos Hay Lin a többiekkel együtt meghívja nagymamája kínai éttermébe, ahol az öregasszony megismerteti velük valódi énjükkel. A mesés történetet hiszik is meg nem is, hiszen tény: a lányok furcsa jelenségeket generáltak maguk körül az elmúlt időben, ráadásul a Chandracar szíve nevet viselő, rózsaszínen világító medál minden külső hatás nélkül Will nyakára repült. Azonban hamarosan kénytelenek szembesülni azzal, hogy nem meséről van szó ? a szív repülni képes, elképesztő erőkkel megáldott Őrzőkké képes átváltoztatni őket.

Az első évad folyamán meg kell menteniük Meridiánt, egy párhuzamos világot az azt uraló gonosz varázslótól, Phobosztól és hű csatlósától, az óriási kígyószörnnyé változni képes Lord Cedrictől, valamint az őket szolgáló szörnyek garmadájától. A trónbitorló Phobosz a testvérét, Meridián régen eltűnt, jog szerinti uralkodóját keresteti, célja, hogy általa még nagyobb hatalomra tegyen szert, garantálva ezzel uralmát Meridián sokat szenvedett lakói felett.

A Őrzők legfőbb szövetségese Hay Lin nagymamája, aki régebben maga is Őrző volt, s ő segített a lányoknak alkalmazni varázsképességeiket. Szintén őket segíti Caleb, egy bátor és sármos lázadóvezér Meridiánról, aki az ottani Phobosz elleni felkelés egyik irányítója, aki később Cornelia szerelme lesz. Állandó szereplő a csempész Blunk, egy béka alakú, bűzös, de jóindulatú manó, aki az emberek világából különféle tárgyakat (elsősorban szemetet) visz át a Fátylon keresztül Meridiánra, amire az kéken pulzáló átjárók kiszagolása teszi lehetővé. Az átjárók veszélyesek, mert számos meridiáni szörny juthat át rajtuk az emberi világba. Ezek megfékezése általában az Őrzők dolga, akik eleinte csak bezárni tudják az átjárókat a Chandracar szívének erejével.

Phobosz Cedricet küldi át a Fátylon, hogy keresse az emberi világban húgát, ő pedig hamarosan rájön, hogy, hogy a hercegnő Cornelia legjobb barátnője, Elyon. Elyont csecsemőként menekítették át hívei az emberi világba Meridiánról, így nem tud semmiről. Phobosz előbb tudja meg Elyon valódi kilétét, mint a lányok, akiktől még sikerül is elválasztania azzal, hogy azt sugallja neki: mindvégig becsapták.

A hátralévő részek az Elyon megmentésére irányuló kísérletekről szólnak, aminek a legfőbb akadálya az, hogy jómaga a Phobosz által teremtett illúzióvilágból nem akar kiszabadulni. Csak akkor hisz barátainak, amikor már késő, mert bátyja részesül hatalmából. Addigra azonban az Őrzők is erősebbek lettek: a Kondrakar szíve elnyelte Phobosz medálját, ezáltal az bárhol képessé vált átjárót nyitni a Fátylon. Így sikerül a felkelőhadat bejuttatni a palotába, és egyesített erővel kiszabadítani Elyont, majd az ő hatalmas varázsereje segítségével legyőzni és varázsbörtönbe zárni Phoboszt és csatlósait.

A második évad:

A második évadban a szereplők újabb különleges tulajdonságokra tesznek szert (telepátia, láthatatlanná válás, gondolatolvasás). Cedric kiszabadítására külöféle gonosz teremtmények, hajdani hívei szövetkeznek, de egy elvetélt kísérletük Elyon hatalmának megdöntésére bebizonyítja, hogy valójában nem ők a főellenség, hanem egy ősöreg boszorkány, aki annak idején Hay Lin nagymamájával együtt volt Őrző, de megrészegítette a hatalom, és meggyilkolta egy társukat.

              Epizódlisták:

Első évad:

1.A Beavatás
2.A Folytatás
3.A Kulcs
4.Boldog szülinapot, Will!
5.A Gyakorlati Nap
6.A Labirintus
7.Együtt és Különlét
8.Csapda a Filney-dombnál
9.A Nyomkövető visszatér
10.A Festménybe zárva
11.Threbe Csillaga
12.Éljen a Hercegnő
13.Lehull a lepel
14.A szülők estéje
15.A mocsárcsigák
16.Erre gyertek!
17.Elyon szellemei
18.A mogriffek
19.A Vízalatti akna
20.Phobos terve
21.Szöktetés a Cavigorból
22.Caleb kihívása
23.A Meridiáni földek harca
24.A Felkelők megmentése
25.Az ellopott Szív
26.A végső ütközet

Második évad:

1.Anonymus
2.Árulás
3.Változás
4.Veszélyes
5.Ellenség
6.Látszatok
7.Szemét
8.Kisértet
9.Illúzió
10.Ékszer
11.Tudás
12.Vesztes
13.Kegyelem
14.Önimádó
15.Engedelmesség
16.Védelmezők
17.Zsákmány
18.Könyörtelen
19.Sajátmaga
20.Trauma
21.Osztatlan
22.Gyöszelem
23.Witch
24.Xanadu
25.Megereszkedés
26.Csúcspont

 
             A lányok nevei japánul:

Will Vandom: Miliko Iwahasi

Willhelmina: Chikuma

Irma Lair: Chikuma Aihara

Irmy: Hiory

Taranee Cook: Tarafune Hosokawa

Cornelia Hale: Chiakona Hachirobei

Corny: Chiaki

Hay Lin: Ajitos Hajibana

Witch: Harukichi

Tini boszik: Takino Bomatsuzaki

 

               Magyarhangok:

Will: Nemes Takách Kata

Irma: Dögei Éva

Taranee: Roatis Andrea

Cornelia: 1. évad: Mánya Zsófi
               2. évad: Tamási Nikolett

Hay Lin: Simonyi Piroska

Jan Lin: Bókai Mária

Elyon: Vági Viktória

Caleb: Pálmai Szabolcs

Blunk: Breyer Zoltán

Matt: Molnár Levente

Nerissza: Gruiz Anikó

Phobos: Láng Balázs

Cedrik: Csík Csaba Krisztián

Miranda: Böhm Anita

Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Melyik pár a kedvenced?
Will & Matt
Irma & Martin
Taranee & Nigel
Cornelia & Caleb
Hay Lin & Eric
Naptár